blog-image

4. Adapazarı Matematik Olimpiyatlarının Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından geleneksel hale gelen Adapazarı Matematik Olimpiyatlarının "ADAMAT" adı altında bu yıl 4. sü düzenlendi. ADAMAT, Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Sakarya Üniversitesi ve Geometriciler Derneği iş birliği ile gerçekleştirildi.

Ortaokul ve lise kategorisi olarak düzenlenen ve iki aşama şeklinde gerçekleştirilen olimpiyatlara, Sakarya genelinde 23 lise kademesi ile 46 ortaokul kademesi olmak üzere toplamda 274 öğrenci katılım sağladı. Her iki kategorinin ilk 21 öğrencisinin ikinci aşama sınavına girme hakkı kazandı, ikinci aşama sınav sonucuna göre de her iki kategoriden ilk 10'a giren öğrenciler ödül almaya hak kazanmıştır.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ve Geometriciler Derneğinde görev yapan bilim kurulu üyeleri Prof. Dr. Murat Tosun, Prof. Dr. Soley Ersoy, Prof. Dr. Mehmet Ali Güngör, Doç. Dr. Selma Altundağ, Doç. Dr. Mahmut Akyiğit, Doç. Dr. Mahpeyker Öztürk, Doç. Dr. Murat Sarduvan ve Dr. Öğr.Üy. Hidayet Hüda Kösal' a plâketlerini takdim eden İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, " Öğrencilerimiz için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, tek gayesi güzel bir geleceğe adım atmak olan bilim kurulu üyelerimizi gönülden kutladığını belirtmiştir.